Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Матко С$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 17
Представлено документи з 1 до 17

      
Категорія:    
1.

Жеплінська М. М. 
Дія ультразвукової кавітації та НВЧ випромінювання на мікроорганізми морквяного соку / М. М. Жеплінська, Л. В. Зоткіна, В. Є. Носенко, С. В. Матко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 100-103. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Вивчено можливість підвищення якості непастеризованого морквяного соку фізичними впливами, насамперед за допомогою ультразвукової кавітації та НВЧ випромінювання. Встановлено, що саме внаслідок дії ультразвуку за певних режимів обробки соку різко зменшується кількість мікроорганізмів у ньому.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Матко С. В. 
Дослідження адсорбції колоїдних речовин яблучного соку палигорськітом / С. В. Матко, В. В. Манк, Л. М. Мельник, Н. А. Жестерева // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 50-53. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Вивчено можливість і визначено оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіту в технології прояснення яблучного соку. Встановлено, що в обробленому соку найсуттєвіше зменшується кількість колоїдних речовин, насамперед пектинів, у порівнянні з контролем. Це дає підстави припустити, що саме адсорбція пектинових речовин поверхнею сорбенту сприяє проясненню соку.


Ключ. слова: палигорськіт, адсорбція, яблучний сік, колоїди, пектинові речовини
Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Матко С. В. 
Дослідження адсорбції пектинових речовин яблучного соку природними мінералами / С. В. Матко, В. В. Манк, Л. М. Мельник, Н. А. Жестерева, З. П. Мельник // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 61-63. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Вивчено можливість і підібрано оптимальні технологічні параметри використання природних дисперсних мінералів палигорськіту та гідрослюди у процесі виробництва проясненого яблучного соку. Встановлено, що в обробленому соку зменшується кількість пектинових речовин у порівнянні з контролем.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Матко С. В. 
Удосконалення процесу адсорбційного очищення яблучного соку та його купажу : автореф. дис... канд. юрид. наук : 05.18.12 / С. В. Матко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2009. - 20 c. - укp.

Удосконалено процес очищення яблучного соку та його купажу вітчизняними природними адсорбентами. Запропоновано ефективний адсорбент - палигорськіт, досліджено процес його змочування яблучним соком. Одержано кінетичні залежності зміни концентарції пектинових речовин у соку та у палигорськіті, визначено коефіцієнт дифузії пектинових речовин у порах адсорбента. Встановлено адсорбційну спроможність палигоськіта щодо високомолекулярних сполук, важких металів і мікроорганізмів під час очищення яблучного соку, описано механізми перебігу процесів, які виникають на даному технологічному етапі. Удосконалено апаратурно-технологічні схеми адсорбційного очищення соку та його купажу палигорськітом, встановлено їх економічну ефективність. Вивчено закономірності осідання завислих частинок після оброблення купажу палигорськітом з метою розрахунку розмірів відстійного апарата. Розроблено математичені моделі очищення яблучного соку та його купажу палигорськітом, які дозволяють проводити технологічні процеси в оптимальному режимі.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.904

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА362519 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Матко С. В. 
Дослідження і обгрунтування закономірностей осідання завислих частинок після оброблення купажу палигорськітом / С. В. Матко, Л. М. Мельник // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 32. - С. 87-89. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено процес осідання частинок палигорськіту разом із адсорбованими із купажу високомолекулярними сполуками і встановлено швидкість їх осідання. Визначено вплив технологічних параметрів на швидкість осідання та представлено обгрунтування закономірностей цього процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.205

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Матко С. В. 
Дослідження фізико-хімічних показників обробленого палигорськітом яблучного соку / С. В. Матко, Л. М. Мельник // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 70-73. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено фізико-хімічні показники очищеного палигорськітом яблучного соку за підібраними методиками. Встановлено вміст осаду, вуглеводів, розчинних сухих речовин, аскорбінової кислоти, величини кольоровості, титрованої та активної кислотностей в очищеному палигорськітом яблучному соку.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.205

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Матко С. В. 
Кінетичні закономірності адсорбції пектинових речовин із яблучного соку / С. В. Матко, Л. М. Мельник // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 156-162. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Досліджено кінетику адсорбції пектинових речовини із яблучного соку палигорськітом. Обгрунтовано механізм адсорбційних процесів, що відбуваються при цьому, та визначено коефіцієнт дифузії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848 + Л961.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Матко С. В. 
Моделювання і оптимізація процеса адсорбційного очищення купажу палигорськітом / С. В. Матко, Л. М. Мельник // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 66-70. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розроблено рівняння регресії для визначення прозорості і об'єму згустку муті в купажі, очищеному палигорськітом. На їх підставі встановлено оптимальні параметри процесу адсорбційного очищення купажу від високомолекулярних сполук.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.205

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Матко С. В. 
Моделювання і оптимізація процесу адсорбційного очищення купажу палигорськітом / С. В. Матко, Л. М. Мельник // Технологія і техніка друкарства. - 2010. - № 1. - С. 57-64. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розроблено рівняння регресії для визначення прозорості і об'єму згустку муті в купажі, очищеному палигорськітом. На їх основі встановлено оптимальні параметри процесу адсорбційного очищення купажу від високомолекулярних сполук.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.205

Шифр НБУВ: Ж72515 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Матко С. В. 
Моделювання процесу освітлення яблучного соку шунгітом / С. В. Матко, Л. М. Мельник, О. С. Бессараб // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 4. - С. 149-153. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

На підставі використання методів математичного моделювання розроблено рівняння регресії для визначення вмісту пектинових речовин і показника прозорості яблучного соку, очищеного шунгітом. Встановлено оптимальні технологічні параметри проведення процесу освітлення яблучного соку шунгітом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Турчун О. В. 
Моделювання і оптимізація процесу адсорбційного очищення сортівки шунгітом / О. В. Турчун, Л. М. Мельник, С. В. Матко, В. О. Мірошник // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 5. - С. 171-175. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Завдяки використанню методу повного факторного експерименту розроблено рівняння регресії для визначення вмісту альдегідів у сортівці, очищеній шунгітом. Встановлено адекватність одержаного рівняння. На підставі результатів досліджень із застосуванням пакета прикладних програм визначено оптимальні параметри очищення сортівки шунгітом, а саме: тривалість, температуру процесу очищення та концентрацію адсорбента.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.104

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Мельник Л. М. 
Дослідження способів оброблення сировини при виробництві цукатів з картоплі / Л. М. Мельник, С. В. Матко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 3. - С. 186-191. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.35

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Костенко Є. Є. 
Дослідження протекторних властивостей ягід обліпихи щодо іонів Pb (II), Cd (II) та Hg (II) / Є. Є. Костенко, Л. М. Мельник, О. М. Бутенко, С. В. Матко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 3. - С. 243-252. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-306

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Грушковська А. О. 
Порівняльний аналіз способів отримання пюре з кизилу для виробництва соусів / А. О. Грушковська, С. В. Матко, Л. М. Мельник, Н. А. Ткачук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 4. - С. 167-173. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Соуси є важливим компонентом харчування. Фруктово-овочеві соуси є досить цінними за рахунок цукрів, органічних кислот і біологічно-активних речовин. При розробленні рецептури соусів доцільно використовувати попереднє оброблення ягід, яке забезпечує найбільший вихід пюре за максимального збереження цінних компонентів вихідної сировини. Досліджено ефективні способи оброблення ягід кизилу для отримання максимального виходу пюре з високими фізико-хімічними показниками. Показано, що для підвищення виходу пюре потрібне максимальне руйнування цитоплазменної мембрани клітин перед протиранням сировини, яке можна досягти бланшуванням (короткочасна протягом 5 - 15 хв дія водяної пари чи гарячої води), заморожуванням, НВЧ-обробленням. Для дослідження використано свіжі, зрілі, чисті, одного помологічного сорту, без стороннього запаху, без плісняви плоди кизилу. Ягоди, попередньо відсортовані та підготовлені, піддавали заморожуванню, бланшуванню парою та водою, НВЧ-обробленню за трьох потужностей НВЧ-печі. Оброблену масу ягід кизилу протирали для отримання пюре, в якому визначали вміст сухих речовин, вітаміну C, pH. Встановлено, що найбільший вихід пюре (77,5 %) із кизилу досягається при обробленні НВЧ-обробленням за потужності W = 350 Вт. Застосування заморожування та бланшування водяною парою забезпечує вихід пюре 71,5 і 69,3 %. Проте заморожування сировини супроводжується втратами при дефростації. Бланшування гарячою водою знижує кількість розчинних сухих речовин, що підтверджується значеннями фізико-хімічних показників кизилового пюре.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914 + Л961.6-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Матко С. В. 
Дослідження змін в овочевій сировині в процесі ферментування / С. В. Матко, Л. М. Мельник, Н. А. Ткачук, Л. В. Зоткіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2020. - 26, № 1. - С. 195-203. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Матко С. В. 
Удосконалення технології виробництва соковмісних напоїв з використанням дикорослої сировини / С. В. Матко, Т. М. Левківська, Н. А. Ткачук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2020. - 26, № 6. - С. 197-206. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
17.

Матко С. В. 
Дослідження технології буряково-яблучного соусу зі зниженою калорійністю / С. В. Матко, Л. М. Мельник // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2021. - 27, № 3. - С. 112-121. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л960.4

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського